Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  08/12/2016
Data da última atualização:  30/01/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PARCHEN, H. A.; AUAD, A. M.
Afiliação:  Heloise A. Parchen, UFJF; ALEXANDER MACHADO AUAD, CNPGL.
Título:  Biological responses of aphids (Hemiptera: Aphididae) when fed three species of forage grasses.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Florida Entomologist, v. 99, n. 3, p. 456-462, 2016.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In Brazil, the forage species Brachiaria spp., Pennisetum purpureum (Schumacher), and Cynodon dactylon (L.) (Poaceae) are important components in the feed that is used to rear animals for meat and milk production. Aphids are among the insects that feed on these forage species and, at high population levels, greatly reduce the amount and quality of forage. Hence, the aim of this study was to determine the nutritional suitability of the forage species Brachiaria decumbens Stapf, C. dactylon, and P. purpureum for the aphids Sipha flava (Forbes), Rhopalosiphum maidis (Fitch), Hysteroneura setariae (Thomas), and Rhopalosiphum padi (L.) (Hemiptera: Aphididae). Nymphs, which were up to 24 h old, of the 4 aphid species were observed for a biological cycle (1 full generation) on the 3 species of forage. For each association between a species of plant and a species of aphid, 70 aphids were used to create the individual units. The number of instars and the duration and survival of each instar and nymphal stage were evaluated. Additionally, the longevity and the reproductive capacity were recorded for the adults of each aphid species, and a fertility table was prepared. These parameters of each aphid species were compared for each of the 3 species of forage supplied as food and for the identical forage. All aphid species completed their development cycles and produced offspring on all 3 species of forage. However, the duration, survival, and reproduction of the aphid species changed dep... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bermudagrass; Elephant grass; Nutritional suitability; Signal grass.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/151504/1/Cnpgl-2016-FloridaEnt-Biological.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL22989 - 1UPCAP - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  29/12/2014
Data da última atualização:  29/12/2014
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  FURINI, G.; REINEHR, J.; LORENZINI, M.; DALAGNOL, L. M. G.; CAMARGO, U. A.; MAIA, J. D. G.; RITSCHEL, P. S.
Afiliação:  JOAO DIMAS GARCIA MAIA, CNPUV; PATRICIA SILVA RITSCHEL, CNPUV.
Título:  Características agronômicas dos acessos do Banco Ativo de Germoplasma de Uva da Embrapa Uva e Vinho.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 3., 2014, Santos, SP. Resumos... Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Recursos Genéticos, 2014.
Idioma:  Português
Conteúdo:  A caracterização de acessos de uva mantidos em coleção é uma etapa importante, que contribui para o melhoramento genético. Este trabalho teve como objetivo caracterizar agronomicamente 43 acessos do Banco Ativo de Germoplasma de Uva (BAG-Uva), mantido pela Embrapa Uva e Vinho, localizada em Bento Gonçalves-RS.
Palavras-Chave:  Material genético; Melhoramento genético; Recursos genéticos.
Thesagro:  Genética; Germoplasma; Uva; Vitis vinifera.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/114542/1/ResumoCBRG-120.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV15626 - 1UPCRA - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional